top of page
Writer's pictureLove. Cook. Enjoy

Omleta pufoasa cu sos de branza

Usoara. Gustoasa. Rapida


De multe ori in weekend ma trezesc si imi doresc sa mananc ceva usor, dar care sa fie totusi putin fancy. Gasesti mai jos toate detaliile despre reteta pe care o fac adesea la noi acasa.

Ingredinete pentru 2 portii
  • 3 oua

  • 1 rosie

  • 100 gr telemea de vaca

  • 1iaurt mic

  • 2 lingurite de ulei de masline

  • sare

  • piper

  • oregano

Timp

Timp de preparare: 10 min

Timp de gatit: 5 min

Timp total: 15 min


Prepararea
  1. Separam albusurile de galbenusuri.

  2. Mixam albusurile cu putina sare pana cand devina o spuma.

  3. Adaugam ulterior si galbenusurile si mixam pana cand totul este incorporat.

  4. Punem tigaia pe plita, adaugam o lingurita de ulei de masline si lasam putin sa se incinga.

  5. Dupa ce tigaia este incinsa adaugam amestecul si il lasam sa se coaca. Cand este gata pe o parte rasuceste omleta ca pe clatita si pe partea cealalta si asteptam pana cand si aceasta este facuta.

  6. Intre timp spalam rosia si o taiem in 2. Fiecare jumatate va fi folosit pentru o portie. Taie jumatatile in bucati mai mici, dupa bunul plac.

  7. Dupa ce ai terminat cu rosia, ia telemeaua de vaca si cu ajutorul unei furuculite incearca sa o sfarami in bucati cat mai mici pana cand ajunge ca o pasta mai groasa.

  8. Cand branza este facuta bucatele adauga putin cate putin din iaurt. Amesteca cu grija pana cand totul devine o pasta. La final adaugam o lingurita de ulei de masline si asezonam cu putina sare, piper si oregano. Nu uita sa gusti inainte de a pune condimentele. Telemeaua de vaca contine si ea deja o cantitate de sare si este important sa determini inainte care este gustul ei impreuna cu iaurtul.

  9. Cand omleta este facuta si pe partea cealtalta, indoaie-o in doua si o poti pune in farfurie. Adauga la final sosul de branza si jumatatea de rosie taiata anterior si tadaa aceasta este reteta mea de omleta pufoasa.



PS. Tura viitoare cand te apuci de gatit incearca sa iti aduci aminte de acel de acel sentiment de bucurie si implinire pe care l-ai avut dupa ce ai gustat dintr-un preparat reusit facut de tine. Iti va da acea extra energie de care ai nevoie pentru cand timpul iti permite sa gatesti.



- Enjoy -

5 views0 comments

Комментарии


bottom of page